Hakan Türkkuşu
11 Nisan 1963 tarihinde Eskişehirde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bursada tamamladı, 1981 yılında Bursa Anadolu Lisesini bitirdi. 1981 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini kazandı, Uluslararası İlişkiler Bölümünden 85 not ortalaması ile 1985 yılında mezun oldu.
Eğitimi sırasında ilgi duyduğu gazetecilik mesleğine odaklandı ve öğrencilik yıllarında sırasıyla THA - Türk Haberler Ajansı, Nokta dergisi, Milliyet gazetesinde çalıştı. Türkiye Spor Ünlüleri Ansiklopedisini hazırladı, 2000lere Doğru Türkiye başlıklı araştıması ile Türkiye Çevre Sorunları Vakfı yarışmasında üçüncülük ödülü kazandı.
Muhabir ve editör olarak Milliyet Kardeş, Milliyet Çocuk, Günümüzde Kitaplar, İktisat Dergisi, Kapital (Karacan), Capital (Hürriyet), Otomotiv, Macro, Playboy, Image of Turkey, Deniz Magazin, Ekonomist, Flash TV, Kanal E ve Alfa Yayınları için çalıştı. Kısa adı NOS (Nederlandse Omroep Stichting) olan Hollanda Yayın Vakfının Türkçe yayınlar servisine Türkiyeden verdiği haberler ile katkıda bulundu.
Anna Pasternakın Lady Dinin hüzünlü öyküsünü anlattığı Prensesin Aşkı: Bir Tahtı Sarsan Skandal, Roderick Conway Morrisin Osmanlı Gizli Servisi Belgelerinde Cem Sultan Olayı, Dankwart A. Rustovun Unutulan Müttefik Türkiye başlıklı siyasi tarih incelemesi başta olmak üzere aralarında ansiklopedi ve çocuk kitaplarının da bulunduğu, yaklaşık 200 yayını Türkçeye kazandırdı.
Profesyonel yaşamında çeyrek yüzyılı geride bırakan Hakan Türkkuşu, farklı sektörlerden sayısı bini aşan marka adına, dört kıtadan pek çok ülkede, etkinlik yönetiminden medya ilişkilerine uzanan geniş bir yelpazede, toplam 12 binden fazla çalışmada görev aldı.
Türkiyedeki ilk stadyum konseri (Byran Adams), Türkiyede Adan Zye tasarlanan ilk road-show (Jean Karavan), 10 yıl emek verdiği en büyük serüven Camel Trophy elemelerine Türkiyenin 2 kez evsahipliği yapan tek ülke olması, Kazakistanın ilk raft milli takımı (Camel White Water Challenge) seçmeleri, Türkiyede ilk kez düzenlenen açıkdeniz sürat teknesi yarışı Class 1, NYSE - New York Borsasında işlem gören ilk Türk şirketi olan Turkcell adına Wall Street sokak etkinlikleri, Türkiyede ilk Formula 1 naklen yayınları (ancorman) ve ülkemizin ilk evsahipliği, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilk Deniz Maratonu, Türkiyenin 2004 yılında evsahipliği yaptığı tek Eurovision Şarkı Yarışması, GP2de yarışan ilk Türk pilotu (Jason Tahincioğlu) için e-PR, dünyanın en önemli müzik festivali olan Woodstock ve Türkiyenin en büyük müzik festivali ve gençlik etkinliği kabul edilen Rockn Coke gibi sayısız ilke imza attı. İstanbul Festival Vadisi ile Türkiyenin en büyük (240 dönüm) ve çok amaçlı açık hava etkinlik alanını kurdu, 70-75 bin katılımcısı olan Barışa Rock festivaline ev sahipliği yaptı.
HP Türkiye operasyonun yapılandığı ilk yıllardan bu yana kesintisiz hizmet verdi. DesignJet ürün grubu için planladığı kanal programı, mali profil, etkinlikler ve bu projeyi destekleyecek öncü bir yazılım ile edge to edge çözüm sundu. 1999 yılından buyana sürdürdüğü kanal ajansı statüsü ile EMEA & MEMA bölgelerinin kıdemli tercih edilen tedarikçisi oldu.
Avrupa Konseyi tarafından 2010 yılında düzenlenen Medya, Kültürlerarası Diyalog ve Ayrımcılıkla Mücadele konulu AB konferansının Türkiye ayağı organizasyonunda Avrupa Konseyi, TRT ve Bahçehir Üniversitesi adına koordinasyon sorumluluğunu üstlendi.
Kısa CLEPA olan Comité de Liaison Européen des fabricants d’équipements et de Pièces Automobiles için 2011 yılı Genel Asamblesi ile ilgili olarak Türkiyenin evsahipliği yapması ile neticelenen süreci TAYSAD - Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği ile birlikte yönetti, planlanması ve yönetiminde görev aldı.
Çalışmalarını MiliMetre (1996) ve kurucusu olduğu EMT (2000) şirketlerinde sürdüren Hakan Türkkuşu;
Akademi İstanbulda Haber ve Haber Yazım Teknikleri, Yeni Medya: Internet ve Mobil İletişim ve Halkla İlişkilerde Etkinlik Yönetimi,
Öğretim Görevlisi olduğu İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde de Event Management
dersleri veriyor.
Hakan Türkkuşu Öğrendim | Yaşadım | Anlattım başlıklı eğitim ve konferans üçlemesinin ilk bölümünde medya (Medyada genler değişiyor, Gazetecilik evrim geçiriyor), ikincisinde etkinlik yönetimi (Etkinlikler de tıpkı insan gibi doğar-büyür-biter! Ebeliğe hazır mısınız?) ve üçüncüsünde de iletişim (Sosyal Medya: Eskiden Facebook yoktu, buralar hep dutluktu...) konularında profesyonel paylaşımlarını sürdürüyor.