Oyhan Hasan Bıldırki
10 Haziran 1947’de Aydın’ın Söke ilçesinde doğdu. İlkokulu Söke’de, ortaokul ve liseyi ise Aydın’da okudu. 1971 yılında Bursa Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, 1991’de Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi.
İlk görevine Kastamonu Cide’de başlayan yazar, daha sonra pek çok okulda öğretmen ve idareci olarak çalıştı. Söke İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü olarak görev yaptı. 1997’de emekli oldu.
Aydın, Söke ve Kuşadası yerel gazetelerinin yanı sıra ülkemizin ünlü edebiyat dergilerinde şiir, hikâye ve eleştiri yazılarıyla yer aldı. Hisar dergisinde yayımlanan eleştiri ve hikâyeleriyle adını duyurdu. Hisar’da yayımlanan ilk hikâyesi Şeftali Çiçekleri, Türk Edebiyatı dergisinde yayımlanan ilk hikâyesi ise Rüyalar Gerçek Olsa’dır.
Bursa Eğitim Enstitüsünde öğrenciyken Alaaddin Korkmaz ile beraber Bursa’da Zaman adlı bir edebiyat dergisi çıkardı. Söke’de hâlâ yayın hayatına devam eden Sarızeybek ve Beşparmak dergilerinin hem kurucusu hem de isim babasıdır. Ayrıca Sarızeybek dergisinin genel yayın yönetmenliğini de yaptı.
Edebî yazılarını başta Hisar dergisi olmak üzere; Fikir ve Sanatta Hareket, Şafak, Adımlar, Erciyes, Tay, Alkım, Bursa’da Zaman, Alkış, Doğuş Edebiyat, Töre, Sevgi Yolu, Millî Eğitim, Antoloji, Balova, Millî Kültür, Gülpınar, Dolunay, Genç Kardelen, Çağrı, Ortanca, Yiğit Efem, İnanç, Tarla, Berceste, Türk Edebiyatı, Kültür Çağlayanı, Türk Dili, Beşparmak ve Sarızeybek gibi pek çok dergide yayımladı. Bunların dışında, son zamanlarda Yeni Söke, Söke Ekspres, Medya, Kuşadası Halkın Sesi ve Söke Esnafın Sesi gazetelerinde de çalışmalarını sergiledi.
1962’de Aydın Ses gazetesinde Seni Bekleyeceğim isimli ilk şiiri yayımlandı.
Çeşitli mahlaslar kullanarak köşe yazıları da kaleme alan Oyhan Hasan Bıldırki; Resimli Türk Edebiyatı Devirler İsimler Yorumlar adlı ansiklopedinin yazarları arasına katıldı.
Bazı hikâyelerinde Dede Korkut ağzını kullanması sebebiyle modern destan yazıcısı olarak da anıldı.
Bir Bıçağın Keskin Ucu adlı hikâyesi ile 1980 yılında Töre dergisinin başlattığı hikâye yarışmasında üçüncü oldu. Kan Üstünde Kan Damlası hikâyesiyle de 1995’te Ömer Seyfettin Hikâye Yarışması’nda Seçiciler Kurulu Özel Ödülünü kazandı. 1996 ve 1997’de Aydın Gazeteciler Cemiyeti tarafından Hikâye Dalı Birincilik Ödülüne layık görüldü. Bıldırki’ye 2007 yılında Söke’de “Yılın Şairi” unvanı verildi.
Evli ve iki çocuk babası olan yazarın radyo ve televizyon alanlarında da çeşitli çalışmaları vardır.