Ilse Koch
22 Eylül 1906da, Almanyanın Dresden şehrinde doğdu. On beş yaşında muhasebe eğitimi veren bir okulda eğitim aldı. Mezun olunca muhasebe elemanı olarak çalışmaya başladı. 1932de, yükselişe geçen Nazi Partisine üye oldu. Birkaç arkadaşı vasıtasıyla 1934te Karl Otto Kochla tanıştı. 1936da Berlin yakınlarındaki Sachsenhausen toplama kampında gardiyan ve sekreter olarak çalışmaya başladı. Nişanlısı Koch bu kampın komutanıydı. Kochla aynı yıl evlendi. Otto Koch, Buchenwald toplama kampının komutanlığına atanınca, o da Buchenwalda gitti.Ilse Koch, bu toplama kampında korkunç deneyler yapmaya başladı. Dövmesi olan esirleri alıp dövmeli kısımlarını yüzdü ve öldürdü. Esirleri hapsetmek için 1940ta kapalı bir spor salonu inşa ettirdi. Otto Koch 1941de Lubline tayin edildi ve Majdanek toplama kampının kurulmasına yardım etti. Ilse Koch 1943e kadar Buchenwaldda kaldı.
Weimar Hükûmeti için çalışan ve Buchenwaldı gözetlemekle sorumlu tutulan SS polisi Josias von Waldeck-Pyrmontun emri üzerine Ilse Koch ve Otto Koch, zimmete para geçirme ve esirleri öldürerek onların tanıklık yapmasını engelleme suçlarından tutuklandı.
Ilse Koch 1944e kadar tutuklu kaldı, aleyhindeki kanıt eksikliği nedeniyle salındı. Fakat Otto Koch, Münihteki SS Adliyesinde ölüme mahkûm edildi ve infazı 5 Nisan 1945te gerçekleştirildi. Bunun ardından Ilse Koch, Ludwigsburgdaki ailesinin yanına gitti. 30 Haziran 1945te ABD Hükûmeti tarafından tutuklandı.
Koch ve otuz suçlu, 1947de, Dachaudaki Amerikan Mahkemesine çıkarıldı. Koch, Buchenwalddaki cinayetlere katılmak ve suça yardım ve yataklık etmek suçlarından yargılandı. Sekiz aylık hamile olduğunu söylemesine rağman ceza almaktan kurtulamadı ve 19 Ağustos 1947de ömür boyu hapse mahkûm edildi. İşlediği suçlara dair ikna edici deliller olmaması sebebiyle, Amerika Bölgesi Askerî Valisi Lucius D. Clay, Kochun ömür boyu hapis cezasını 8 Haziran 1948de dört yıla indirdi. Fakat kamuoyunun buna tepki göstermesi neticesinde 1949da yeniden tutuklanıp Batı Almanya Mahkemesinde yargılanmaya başlandı.
27 Kasım 1950da başlayan bu dava yedi hafta sürdü. İki yüz elli tanık sorguya çekildi; elli tanık Kochun suç işlediğini savundu. Koch mahkeme salonunda bayılınca, dava önce Aralık 1950, sonra da 11 Ocak 1951 tarihine ertelendi. Dört tanık, insan derisinden yapılma abajurlar için öldürülen dövmeli esirlerin Kosh tarafından seçildiğini gördüklerini ifade etti. Fakat insan derisinden yapılma abajurlar veya başka nesneler bulunamadığından, dava düştü.
15 Ocak 1951de mahkeme, dosya uzunluğu 111 sayfayı bulan bu dava hakkında son hükmü verdi. Cinayete azmettirme, cinayete teşebbüse azmettirme, insan bedenine ciddi şekilde zarar verme suçuna azmettirme suçlarından 15 Ocak 1951de ömür boyu hapse mahkûm edildi ve tüm yasal haklarından mahrum bırakıldı. Koch bu kararı temyize gönderdi ama Federal Anayasa Mahkemesi kararı 22 Nisan 1952de onadı. Koch Uluslararası İnsan Hakları Mahkemesine de başvurdu ama bir netice alamadı. 1 Ekim 1967de kendini asarak intihar etti.